× Ten wątek ma służyć, jak sama jego nazwa wskazuje, przestrodze, przed wykonywaniem usług przez pseudofachowców. Będziemy sukcesywnie zamieszczać realizacje "napraw" przeprowadzanych w innych warsztach szewskich przez "fachowców". Jak można będzie zobaczyć na przykładach, ujęcie słowa napraw i fachowców, nie bez powodu jest ujęte w cudzysłowiu...

Pytanie Wszycie zamka - zniszczona cholewka buta

Więcej
#281 przez admin
admin stworzył temat: Wszycie zamka - zniszczona cholewka buta
Mail od Klienta :

Jakiś czas temu dokonałem zakupu pary butów na okres jesienno-zimowy (na załączonych zdjęciach). Ucieszyłem się, jako że obecnie praktycznie jest niemożliwym by dostać gdziekolwiek buty z wyższą cholewką dla mężczyzn takie w stylu eleganckich i nowoczesnych oficerek.

Przymierzyłem, rozchodziłem trochę po mieszkaniu i okazały się dobre. Postanowiłem schować je do szafy i poczekać na odpowiedni dla nich okres kiedy za oknem zrobi się chłodno.
Dosłownie pierwszego dnia kiedy chciałem je założyć i wyjść na zewnątrz pękł zamek, a zasadniczo oderwała się część materiałowa zamka od skóry buta.
Odniosłem buta do szewca i ...rezultat wygląda jak na zdjęciach po wszyciu części zamka (lewa strona jest oryginalna).

Delikatnie mówiąc wygląda to mało elegancko szczególnie, że but jest nowy.

Jest w ogóle możliwość by to naprawić/poprawić czy retuszować by but wyglądał lepiej? Czy mógłbym się dowiedzieć orientacyjnie jakie koszty wchodziłyby w grę w przypadku możliwości naprawy?

Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
#282 przez admin
admin odpowiedział w temacie: Wszycie zamka - zniszczona cholewka buta
Tak wykonaną "usługę" przez "szewca", można rozpatrywać jedynie w kategoriach kompletnej dewastacji obuwia. Słowa "usługa" i "szewc", nie bez powodu piszemy w cudzysłowiu. W żadnym wypadku nie można tolerować takiego partactwa, bo tylko tak można nazwać to, co wykonał w bucie ten pseudofachowiec (z ogólnej informacji od Klienta wiemy, że ma swój warsztat gdzieś koło Szczecina).

W przypadku jak powyżej, trudno mówić o jakiejkolwiek możliwości poprawy wszycia zamka, bo jak widać na załączonych zdjęciach w wielu miejscach skóra cholewek butów, jest po prostu porozrywana i poprzecinana. Naszym zdaniem, są w tym przypadku spełnione przesłanki, by wystosować do osoby, która zniszczyła buty, żądanie zwrotu ich wartości.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.