× Masz problem ze swoimi butami ? Nie wiesz, czy można je naprawić, lub dokonać przeróbki ?? Zamieść dokładne zdjęcia, oraz opisz szczegółowo problem, a być może zdołamy Ci pomóc.

Pytanie Christian Louboutin - czerwona, skórzana podeszwa - zelowanie

Więcej
#230 przez admin
admin stworzył temat: Christian Louboutin - czerwona, skórzana podeszwa - zelowanie
Pytanie Klientki :

Posiadam obuwie marki Christian Louboutin z czerwona skórzaną podeszwa. Podczas użytkowania podeszwa starła się, zaniosłam buty do szewca i przykleił on do podeszwy dość grubą gumową warstwę. Dołączam zdjęcia. Efekt końcowy jest dla mnie niezadowalający gdyż ta gumowa warstwa za bardzo się odznacza od reszty, jest za gruba. Czy jest możliwość by te warstwę odkleić i w subtelniejszy sposób poddać podeszwę renowacji, tak by jak najbardziej przypominała swój pierwotny wygląd?

Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
- #231 przez admin
admin odpowiedział w temacie: Christian Louboutin - czerwona, skórzana podeszwa - zelowanie
Użyte przez Pani szewca czerwone zelówki Dunlop, to bardzo dobry materiał, ale zupełnie nie nadający się do zastosowania w szpilkach Louboutina - są po prostu za grube, na co Pani słusznie zwróciła uwagę.

Do zelowania skórzanych spodów w damskich butach stosuje się zupełnie inne materiały, przede wszystkim o wiele cieńsze, o grubości zaledwie 1 milimetra. Po odpowiednim przygotowaniu spodów do zelowania i wprasowania w nie zelówek, nie widać praktycznie, że w spodach była przeprowadzana jakakolwiek ingerencja.
W przypadku zelowania szpilek, ważne jest też, aby zelówka nie była umieszczana za wysoko w skłonie spodu skórzanego. Ma to duże znaczenie dla późniejszego, dobrego efektu wizualnego.

Zelówki, które wykonał Pani szewc można usunąć i w to miejsce wstawić materiał jaki opisałem powyżej.
Ostatnio zmieniany: przez admin.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.