× Masz problem ze swoimi butami ? Nie wiesz, czy można je naprawić, lub dokonać przeróbki ?? Zamieść dokładne zdjęcia, oraz opisz szczegółowo problem, a być może zdołamy Ci pomóc.

Pytanie Zbyt rozciągnięte buty

Więcej
- #275 przez admin
admin stworzył temat: Zbyt rozciągnięte buty
Pytanie Klienta :

"Piszę właściwie w dwóch sprawach. Jedną z nich, jak w temacie, jest zbytnio rozciągnięte obuwie marki Berwick. Sprawa wygląda następująco...

Zakupiłem buty, wiedziałem, że są twarde i ciężko je będzie rozchodzić. Od sprzedawcy dostałem informacje, że wato zostawić na noc buty z prawidłami, na które naciągnięte są skarpety i lekko nawilżyć miejsca, które chce się zmiękczyć. Po kilkunastu tygodniach bez efektu zacząłem używać sprayu do rozciągania obuwia. O ile w palcach sprawa nabrała oczekiwanego obrotu o tyle w pięcie zrobiło się za luźno i teraz zamiast ocierać mnie buty za ciasne to ocierają mnie buty za luźne.

Na różnych forach czytałem, że istnieje możliwość zmniejszenia u szewca rozmiaru buta. Czy są państwo w stanie zrobić coś takiego? Domowe sposoby typu moczenie i suszenie suszarką odpadają całkowicie. Chciałbym aby buty zmniejszyły się tylko w zapiętku. Na jednym ze zdjęć widnieją wszystkie zapiętki jakie próbowałem przykleić i żadne się nie sprawdziły. Od sprzedawcy dostałem informację, że można wypełnić sam tył pięty. Co proponują Mistrzowie w Waszym zakładzie? Czy da się to zrobić na odległość? Może potrzeba dodatkowych zdjęć i pomiarów? Jeśli tak to proszę o szczegóły. Chciałbym chodzić w butach w bardzo cienkich skarpetach jak i na boso, to przede wszystkim."

Ostatnio zmieniany: przez admin.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
- #277 przez admin
admin odpowiedział w temacie: Zbyt rozciągnięte buty
Jeżeli chodzi o rozciąganie obuwia, to odpowiedź z naszej strony, zawsze jest taka sama - należy powierzyć to wyspecjalizowanym warsztatom szewskim. gdzie przy pomocy specjalistycznych rozciągarek można wyeliminować problemy z ciasnymi butami i dopasować je idealnie do anatomii stóp.

W przypadku tych butów, zostały popełnione nieodwracalne błędy. Nie wolno w żadnym wypadku, stosować moczenia skóry, a następnie suszyć ją suszarką.

W chwili obecnej, pozostaje jedynie działanie w postaci wykonania profesjonalnych zapiętek skórzanych na piance lateksowej. Jest to rozwiązanie sprawdzone, z powodzeniem wykonywane przez nas w butach. Ważne jest przy tym, że zapiętki, są mocowane jedynie na kleju. Cholewki prezentowanych loafersów nie mają żadnych fabrycznych przeszyć z tyłu, w związku z czym wykonanie nowych zapiętek jest trudniejsze, niż w innych rodzajach butów.
Ostatnio zmieniany: przez admin.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.