× Masz problem ze swoimi butami ? Nie wiesz, czy można je naprawić, lub dokonać przeróbki ?? Zamieść dokładne zdjęcia, oraz opisz szczegółowo problem, a być może zdołamy Ci pomóc.

Pytanie Zbyt wysokie obcasy w botkach Ryłko

Więcej
#276 przez admin
admin stworzył temat: Zbyt wysokie obcasy w botkach Ryłko
Pytanie Klientki :

"Kupiłam botki Ryłko i okazało się, że mają zbyt wysokie dla mnie obcasy. Nawet krótkie chodzenie powoduje dyskomfort, poza tym czuję się w nich za wysoka.
Obcasy mają 9 cm, natomiast moje pozostałe buty mają wysokość obcasa max. 7-7,5 cm.

Czy byłaby możliwość skrócenia obcasów, choćby odrobinę, każdy centymetr zrobi różnicę!

Może być też wymiana obcasów na niższe, byleby były dość cienkie, tak aby zachować elegancki i lekko “drapieżny” charakter butów.

Załączam zdjęcia (skopiowane ze strony rylko.com)."

Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
#278 przez admin
admin odpowiedział w temacie: Zbyt wysokie obcasy w botkach Ryłko
Obcasy, takie jak w Pani butach, nie mają tolerancji fabrycznej na ich obniżenie. Są to obcasy, do zastosowania których, jest wymuszona trochę nienaturalna konstrukcja butów, gdzie kąty pochylenia stalki w podpodeszwie są inne niż w przypadku innych butów na wysokim obcasie. Powoduje to, że pomimo chęci zmiany obcasów, na niższe nie bardzo jest taka możliwość do zastosowania w praktyce.

M.in. ze względu na takie właśnie obcasy i problemy z chodzeniem w takich butach, wprowadziliśmy usługę modelowania obcasów. Pozwala to, na skrócenie ich wysokości o ok. 1 - 1,5 cm, co w diametralny sposób zmienia charakterystykę butów i pozwala w końcu wygodnie w nich chodzić. Należy jednak liczyć się z lekką zmianą wizualną obcasów w górnej ich części, oraz niemałymi kosztami takiej usługi, co jest opłacalne, albo w droższych butach, albo po prostu w ulubionych.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.