× Masz problem ze swoimi butami ? Nie wiesz, czy można je naprawić, lub dokonać przeróbki ?? Zamieść dokładne zdjęcia, oraz opisz szczegółowo problem, a być może zdołamy Ci pomóc.

Pytanie air max 270 flyknit - dziura w spodach

Więcej
#292 przez admin
admin stworzył temat: air max 270 flyknit - dziura w spodach
Pytanie Klienta:

Witam, jestem w posiadaniu butów air max 270 flyknit, niestety po bezmyślnej próbie pozbycia się brudu pod podeszwą powstała dziura w prawym bucie, która powoduje zapadanie się poduszki podczas chodzenia oraz kilka ubytków w szyciu w bawełnie również w prawym bucie. Mam nadzieję, że jesteście w stanie pomóc, ponieważ nie chciałbym ich zmieniać. :)

Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
#293 przez admin
admin odpowiedział w temacie: air max 270 flyknit - dziura w spodach
Niestety, ale w takich przypadkach nie ma dobrej wiadomości.

Jeżeli w butach Nike z systemem poduszek powietrznych, dojdzie do ich przebicia, to nie ma możliwości dokonania wymiany uszkodzonego systemu. Poduszki powietrzne są zatopione w spodach i są z nimi zintegrowane.

Jedyną naprawą, aczkolwiek dosyć kosztowną, jest wykonanie całościowych spodów na materiałach do tego przeznaczonych i przy częściowym wykorzystaniu konstrukcji spodów oryginalnych.

Jakie są zalety i wady takiego rozwiązania ?

Wadą jest to, że spody są pozbawione w tylnej ich części systemu airmax, który zostaje zastąpiony innym materiałem, sprężystą pianką.
Zaletą naprawy jest to, że nigdy nie powróci problem z uszkodzonym systemem, czy też jakikolwiek inny ze spodami. Prawidłowo wykonana naprawa na markowych materiałach gwarantuje o wiele trwalsze spody niż w oryginale.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.